Fauna logo i minuskler

Design blir definert som utformingen av produkter og tjenester som har en god form og funksjon, men også kommunikasjon, egenart og identitet.

Illustrasjon av dame som hopper med en datamaskin på armen

Design er et engelsk ord som betyr formgivning i bred forstand. Betegnelsen favner områdene håndverk, industri og kunstindustri, og den kan deles opp i blant annet klesdesign, møbeldesign, industridesign og grafisk design.
Design har tradisjonelt sett blitt plassert i grenselandet mellom håndverk og kunst. Betydningen av design som konkurransevirkemiddel avspeiles i begrepet strategisk design. Strategisk design kan oversettes med “helhetlig bevisst bruk av design, forankret i bedriftens strategi, ledelse og styre”.

Del på:

Inspirerende sitat om design

Lindon LeaderOm det enkle
Lindon Leader er en amerikansk grafisk designer og har mottatt mer enn 30 prestisjetunge designpriser over hele verden. I tillegg foreleser han om bedriftsidentitet og merkevareledelse. Han er kjent for å ha designet logoen til FedEx.

Jeg streber etter to ting innen design: enkelhet og klarhet. Bra design blir til med det utgangspunktet.

Det er viktig at publikum vet hva de ser på. Jo enklere design, jo bedre vil det spre seg på tvers av kulturer og mennesker. Less is more!