Hva tenker du på når jeg sier ordet «blogg»? Kanskje forbinder du ordet en såkalt «rosablogg» der det legges ut bilder av dagens treningsøkt, det «perfekte» livet til bloggeren, bloggerens out-fit eller vedkommendes «perfekte» hjem. Men det er ikke det jeg mener med blogg.

Mot slutten av 1990-tallet ble «blogg» det store moteordet. En blogg (sammensatt av ordene web og logg) kan i utgangspunktet defineres som en slags interaktiv dagbok. I visse tilfeller er blogg akkurat det, men de er også så mye, mye mer.

Allerede i 2011 viste en stor amerikansk undersøkelse at 53 % av kvinnelige blogglesere festet stor lit til anbefalinger og råd fra de mest populære bloggerne. Stadig flere virksomheter bruker nå blogg som endel av sin markedsføringledelse for å nå frem til sin målgruppe på en effektiv og troverdig måte (Hofbauer 2016).

Så det jeg legger i begerepet blogg – en blogg er en del av nettsiden din hvor du jevnlig publiserer nytt innhold. Blogginnleggene skal være relevante i forhold til og relatert til hva din bedrift tilbyr. Med bloggen skaper du en ekspertrolle i forhold til din bedrift og ditt produkt.

Som format er blogging uslåelig når det kommer til å skape muligheter for at kunder skal finne deg.
Et konkret eksempel: du har 100 blogginnlegg på nettsiden din, har du skapt minst 100 muligheter. Har du «bare» en nettside er det derimot begrenset hvor mange sider du kan ha før det blir unaturlig mye. 

En blogg gir med andre ord nettstedet ditt «liv» og genererer leads hver dag hele året. For hvert blogginnlegg du skriver får du nytt søkbart innhold på din nettside. Noe som gir deg synlighet i Google og mulighet for at flere blir kjent med din bedrift. Sagt på en annen måte – google vil elske deg!

Illustrasjon av jente blogger

Her er 5 gode grunner for å ha en blogg på din nettside:

  1. Blogging øker SEO-verdien
  2. Blogging gir gratis synlighet i Google
  3. Blogging er en billigere form for markedsføring
  4. Blogging danner grunnlag for innhold til sosiale medier
  5. Blogging gir øk autoriteten

Så hva nøler du etter?
Ta kontakt så hjelper jeg deg med å komme i gang med blogging!